Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräckfest för ljusskygga

Ett 50-tal häxor, zombies och pumpor smög omkring med skräckinjagande ansiktsuttryck på Folkan under fredagskvällen. Det var Dala Event UF som ordnade Halloweendisco för Säters och Hedemoras mellanstadieelever.

Bakom arrangemanget står tre tjejer från Dahlandergymnasiet. Emma Backman, Linnea Eriksson Norlander och Frida Hällman driver UF-företaget Dala Event som anordnar olika typer av evenemang. Fredagens Halloweenfest för höstlovslediga blev det första.

– Vi ska arrangera balen när vi tar examen, men så föreslog vår lärare att vi kunde anordna discon och musikkvällar för pensionärer fram tills dess, berättar Emma Backman, 18 år.

Sagt och gjort. Kvällen har bjudit på uppträdande med Caroline Morelius, tävling i läskigast utklädnad och i att snabbast äta upp godissnören från scenen.

– Nu längtar de efter tryckare, säger Linnea Eriksson Norlander.

I festlokalen syns blodiga kläder, knivar i huvuden och hattar med spindlar.

Tre zombies rör sig långsamt framåt i korridoren.

– Roligast med Halloween är att skrämma folk, säger en av dem, Hampus Gustafsson, tveklöst.

Under ett svart skynke har två häxor och en pumpa krupit sig in.

– Jag är en blandning av häxa och vanlig människa. Det är kul att sminka sig till knäppa saker, säger Thea Takacs som går på Fyrklöverskolan.

Kompisen Lina Blomqvist är utklädd till pumpa. Hon brukar fira Halloween hemma, berättar hon.

– Vi gör cupcakes med spindlar och pizza med dödskallar, säger Lina.