Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skövde och Redbergslid till semi

Annons

Skövde hade inte vunnit mot Lugi på bortaplan den här säsongen. Men i den avgörande kvartsfinalen kom segern _ med hela 31_21.

Även Redbergslid är semifinalklart efter 26_23 mot Ystads IF.

Kvartsfinalserien mellan Skövde och Lugi hade bjudit på två hemmasegrar var. Men i femte matchen drog bortalaget Skövde på för fullt från start och hade i halvtid skaffat sig en rejält överläge, både psykologiskt och i antalet mål räknat (15_7). Avståndet ökade något under andra halvlek, och Skövde vann till slut med 31_21 och är överraskande klart för semifinal. Laget drabbades dock av ett tungt avbräck inför fortsättningen av handbollens slutspel. Rasmus Wremer, som vann elitseriens skytteliga, tvingades avbryta matchen i första halvlek med en misstänkt korsbandsskada. Dessutom tvingades Mattias Söder kliva av på uppvärmningen på grund av en axelskada.

Kampen om den återstående platsen, mellan Redbergslid och Ystads IF, blev som de tidigare matcherna lagen emellan oerhört jämn. Men hemmalaget RIK var till slut det starkare laget och tog sig till semifinal via 26_23 (13_11).

Seriesegraren Hammarby valde direkt efter matchen Redbergslid som semifinalmotståndare. Skövde möter i den andra Sävehof.

TT

Mer läsning

Annons