Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skott från Vikarbyn nomineras till årets rookie i Denniz Pop Awards

Skott har nominerats till årets rookie i Denniz Pop Awards, det blev klart under veckan. Stjärnskottet heter till vardags Pauline Skött och kommer från Vikarbyn - och hon har inte ens hunnit släppa sitt debutalbum.

Under veckan blev det klart att Skott är en av tre nominerade till Årets rookie artist/band i Dennis Pop Awards. I år hade juryn över 4 000 bidrag att välja bland till de båda rookiepriserna som ska utses, förutom artist/band nomineras även låtskrivare/producent.

Vinnarna tillgännages på Dennis Pop Awards gala i Stockholm den 17 juni. Fram till och med den 16 juni går det att lyssna på låtarna och rösta (dennizpopawards.com)

LÄS MER - för dig som är Pluskund: Stjärnskottet från Vikarbyn - Skott hyllas av världens största popstjärnor och musikmedier

Vid årsskiftet planerar hon att släppa sitt första album.

– Drömmen är att få fortsätta vara lekfull, att experimentera med musiken och att skapa något varaktigt som jag tycker om själv. Jag vill göra något jag känner mig stolt över. Det är värdefullt, säger Pauline Skött.

Till hemmaplan återvänder hon i juli för att spela på Peace & Love.

Fakta/Pauline Skött

Ålder: 25

Från: Vikarbyn

Bor: I Stockholm

Familj: Mamma, pappa och två systrar

Gör: Aktuell under artistnamnet Skott, släpper sitt debutalbum vid årsskiftet.