Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön start för Mora i slutspelsserien - seger mot Karlskoga efter Bejmos dubbel

En målvaktstavla och dubbla mål av Emil Bejmo blev nycklarna för Mora. Dalalaget inledde Meca Hockey Race med att bortaslå Karlskoga med 2–3.

En jämn period inledde matchen där lagen skapade lika många chanser. Fast Mora satte första målet och det kom efter en målvaktstavla då Joel Gistedt dribblade bort sig själv och gav Victor Backman chansen att lägga in pucken.Karlskogas kvittering kom strax efteråt då Marcus Nilsson friställdes av bröderna Erik och Gustaf Thorell som gav honom öppet mål.

När vi väntade på paus kom 1–2 genom Emil Bejmo som fick klubban på Linus Johanssons skott och kunde styra in pucken i mål.Mittakten blev en jämn och lite grinig historia.

Det föll bara ett mål och det var återigen Emil Bejmo som blev målskytt. Denna gång efter att Daniel Hermansson skjutit ett skott som det blivit retur på och Bejmo stått på rätt plats för att kunna lägga in pucken igen.

Annars var det hemmalaget Karlskoga som var det spelförande laget medan Mora spelade mer avvaktande och så såg det även ut under den tredje perioden.

Väl där kom 2–3 när en Moraspelare hamnade i målburen samtidigt som målvakten Jacob Johansson var liggande efter en räddning. Då kunde David Rundqvist vandra in med pucken i ett nästan tomt mål.

Närmare än så kom aldrig Karlskoga som tryckte på under slutet men Mora vann ändå till slut och fick en perfekt start på Meca Hockey Race.