Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolungdomar tränade i skogen

På onsdagsmorgonen samlades ett 60-tal skolbarn från Smedbergsskolan i Gladtjärn för att prova på orientering. För vissa blev det lite av en promenad efter glest snitslad bana, andra sprang så mycket de orkade.

Att orientera på skoltid är en av de saker som ingår i skolplanen för eleverna i årskurs nio. För barnen och lärarna blir det lite lättare i Vansbro, eftersom det finns en livaktig orienteringsklubb, som dels kan ställa upp med utrustning, men även med kunnande och funktionärer.

Två alternativ fanns det på banor att tillgå, dels en enklare på 2,8 kilometer och en lite svårare på 3,3 kilometer.

– Den enklare banan går mest efter stigar och vägar som finns i området, den lite längre och svårare har några kontroller i ren terräng och blir därmed lite tuffare, berättar Josefin Strandberg, idrottslärare på Smedbergsskolan.

Efter att de sprungit runt i området samlades alla vid badplatsen i Gladtjärn och käkade sin medhavda matsäck, varav flera hade med sig den klassiska mackan, limpa och prickig korv.

Intrycken efteråt varierade, några tyckte det varit jobbig, andra konstaterade att de haft en skön dag i skog och mark.