Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolk – snart som sms

Katarina Gustavssons (KD) motion fick bifall – snart kan skolk rapporteras via sms.
Och skolchefen Jonatan Block tror på en snabb lösning.
– Inom några månader skulle jag tro, svarar Block.

Katarina Gustavssons (KD) motion fick bifall av skolnämnden och Falu kommun är därmed nära en ny teknisk lösning för att snabbt kunna meddela vårdnadshavare om eleven uteblivit från skolan.

Sedan tidigare har kommunens skolor haft ett rapporteringssystem, Skola-24, dit vårdnadshavare har kunnat vända sig för att få information om sitt barns skolgång.

Systemet har dock inte fungerat tillfredsställande då man inte har kunnat skapa en tillräckligt säker it-lösning.

Nu väljer skolnämnden att i stället ge sig in på sms-linjen där Jonatan Block tror på en snabb process.

– Förhoppningsvis kommer vi gå ut med det ganska snart, säger Block och fortsätter:

– Säkerhetslösningarna har tagit ganska lång tid att få till. Nu hoppas vi att vi kan börja rulla ut det. IT-avdelningen har varit noga med att inte köra det här i förväg.

Senast någon gång i början på nästa år är tanken att projektet ska vara färdigställt.

Jonatan Block:

– Jag skulle säga några månader. Inför utvecklingssamtalen ska man få information från skolan om hur det går för eleven. Det håller vi på med att få ut i grundskolan och det är lite av ett pilotprojekt.

Under Skolnämndens möte beslutade man även att, hösten 2013, stänga förskolan Hedstugan i Svärdsjö och flytta verksamheten till närliggande Björkhagsskolan.