Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoljoggen 30-årsjubilerade

Fritidsbarn på Enbacka skola deltog i Skoljoggen, som anordnades för 30:e gången. Löpturen var på två kilometer och efteråt fick deltagarna saft och bullar.

INSÄNT

I onsdags deltog fritidsbarnen i Skoljoggen, som är Sveriges största motionslopp för barn och unga. Loppet arrangeras varje höst i skolor runt om i landet och i år var det 30-årsjubileum. Elever från Förskoleklass till årskurs sex på Enbacka skolas fritidshem; Klockan, Pinglan och Storfritids, deltog på sina villkor och fick själva välja om de skulle springa, jogga, lunka eller gå.

Starten för Skoljoggen gick på skolgården vid Enbacka skola.

– Sedan sprang eller gick de till mjölkpallen i Våbäck för att sedan vända tillbaka igen. En sammanlagd sträcka på drygt två kilometer. De äldre barnen på Storfritids var iklädda blå västar och ledde de yngre barnen i olika grupper och såg till att alla hängde med och sprang på rätt sida vägen. Efter målgång väntade välförtjänt fika, saft och hembakta bullar i solskenet. Detta var en rolig och utmanande eftermiddag på fritids, rapporterar Sofia Bergqvist, från Klockan.