Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoljoggen 30-årsjubilerade

Fritidsbarn på Enbacka skola deltog i Skoljoggen, som anordnades för 30:e gången. Löpturen var på två kilometer och efteråt fick deltagarna saft och bullar.

Annons

INSÄNT

I onsdags deltog fritidsbarnen i Skoljoggen, som är Sveriges största motionslopp för barn och unga. Loppet arrangeras varje höst i skolor runt om i landet och i år var det 30-årsjubileum. Elever från Förskoleklass till årskurs sex på Enbacka skolas fritidshem; Klockan, Pinglan och Storfritids, deltog på sina villkor och fick själva välja om de skulle springa, jogga, lunka eller gå.

Starten för Skoljoggen gick på skolgården vid Enbacka skola.

– Sedan sprang eller gick de till mjölkpallen i Våbäck för att sedan vända tillbaka igen. En sammanlagd sträcka på drygt två kilometer. De äldre barnen på Storfritids var iklädda blå västar och ledde de yngre barnen i olika grupper och såg till att alla hängde med och sprang på rätt sida vägen. Efter målgång väntade välförtjänt fika, saft och hembakta bullar i solskenet. Detta var en rolig och utmanande eftermiddag på fritids, rapporterar Sofia Bergqvist, från Klockan.