Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolelever tävlade på Grängesvallen

Entusiasmen var det sannerligen inget fel på när skolelever från Parkskolan och Blötbergets skola i går tävlade på Grängesvallen.
Grenarna var längdhopp, löpning 60 meter, kast med liten boll och kulstötning.

Den är årligen återkommande, tävlingen för skolelever i årskurs 4–6. Det är Parkskolan i Grängesberg som arrangerar, men varje år bjuder man också in Blötbergets skola. I går var cirka 150 elever i gång på Grängesvallen. Högstadieelever från Parkskolan var funktionärer.

Det är mitten av september och hösten är här och de yttre förutsättningarna var inte de allra bästa. Uppehåll till en början men sedan blåsigt, regn och kallt. Innan det började regna sa Felix Sandström från Blötbergets skola:

– Det är i alla fall varmare än förra året, då regnade det.

Men så kom regnet och då påminde det mesta om förra årets tävlingar.

Entusiasmen värmde dock och när löpning 60 meter avgjordes nådde hejaropen en volym som hördes långt utanför Grängesvallen.

Gabriel Karlsson och Felix Sandström går båda i årskurs 5 på Blötbergets skola och båda vann klart sina respektive heat på 60 meter. Och givetvis var båda nöjda med sina insatser.

Emilia Mässing från Parkskolans årskurs 4 ökade lite i sitt andra längdhopp av tre.

– Det har gått bra hittills, tyckte Emilia.

Laban Ek går också i årskurs 4 på Parkskolan han hoppade 2,46 meter i längd och före den insatsen hade han kastat drygt 23 meter med liten boll.

– Det är okej, man jag har kastat längre förut, påpekade Laban.