Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolchefen slutar och får nya arbetsuppgifter

Skolchefen Kent Henriksen slutar, men han blir ändå kvar inom kommunen för att arbeta med vissa kontrollfunktioner och införandet av e-handel i kommunen, en uppgift som är knuten till ekonomikontoret.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Gunilla Elings-Friberg säger att Kent Henriksen har fått dra ett tungt lass i arbetet med att ta fram åtgärder för att komma till rätta med problem inom grundskolan. I ett pressmeddelande förklaras att Kent Henriksen valt att trappa ner på tempot för att kunna lägga mer energi på sin hälsa och sitt välbefinnande.

– Jag lämnar mitt uppdrag med blandande känslor, förklarar Kent Henriksen. Han känner saknad men ser också nya möjligheter.

Nu ska en ny skolchef rekryteras så snart som möjligt. Kent Henriksen ska successivt lämna över sina uppgifter inom skolan till den nye chefen.

Kommunen söker sedan tidigare en utvecklingsledare till barn- och utbildningskontoret.