Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolchefen hoppar av - motsvarade inte förväntningarna

/

Annons

Efter visst samförstånd slutade Ola Granath sitt jobb under tisdagen och är arbetsbefriad fram till den sista april då provanställningen upphör. Det är kommunen som valt att inte förlänga anställningen då man inte tycker att skolchefen svarat upp till de förväntningar man haft säger personalchefen Sten-Inge Eriksson. Naturligtvis finns det anledninger till avhoppet som betyder att turbulensen inom skolförvaltningen fortsätter i kommunen.

- Jag kan bekräfta att jag slutat min tjänst. Jag vill inte gå närmare gå in på varför men vi har från båda sidor kommit fram till att det skall vara så här säger avhoppade skolchefen Ola Granath.

Men Ola Granath framhåller samtidigt att han inte haft det stöd från de styrande som han hade räknat med och han medger också att det finns en viss turbulens inom skolförvaltningen utan att närmare gå in på vad han menar.

- Men nu är beslutet fattat och jag söker mig andra vägar och jag har satt punkt för mitt arbete i Malung som skolchef och nu får andra ta över.

- Det har varit ett tufft jobb och en arbetsam tid men jag hoppas att jag lärt mig en del och jag hoppas också att andra i Malungs kommun lärt sig en del, säger Ola Granath.

Malungs kommunalråd Tom Martinson har inga kommenterar att göra med anledning av skolchefen Ola Granaths avhopp.

- Men visst är det trist när det blir så här. Det är kommunchefen Rolf Davidsson och personalchefen Sten-Inge Eriksson som skött diskussionerna och det enda jag kan bekräfta är att det inte blir någon tillsvidareanställning när provtiden går ut den sista april. Och när man väl fattat det beslutet slutade skolchefen med omedelbar verkan.

Personalchefen Sten-Inge Eriksson vid Malungs kommun uppger att kommunen inte valt att förlänga Ola Granaths anställning.

- Vi har gjort det i samförstånd. Men samtidigt tycker vi inte att han uppfyllt de förväntningar vi haft. Men jobbet som skolchef är tufft och det är kanske det svåraste jobbet i kommunen säger personalchefen Sten-Inge Eriksson.

Kommunchefen Rolf Davidsson har nu fått i uppdrag att utse en stab som skall se till att skolan fungerar fram till dess man hittat en permanent lösning. Något som Malungs kommun arbetat med i flera är men som man hittills tydligen ganska kapitalt har misslyckats med. Det råder inget tvivel än att just den turbulens och brist på en handfast ledning inom skolorganisationen har fått och kanske kommer att få mycket negativa följder för skolan i framtiden.

Här förklarar också den avhoppade skolchefen Ola Granath att han inte alls haft det stöd han hade väntat sig från de styrande i kommunen och med bristen på detta stöd var det också enligt hans mening det rätta att avsluta sitt samarbete med kommunen och hoppa av som skolchef.

Mer läsning

Annons