Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbarn och hög hastighet

Annons

Snälla, snälla Trafikverket! Sätt omgående upp fartkameror i anslutning till korsningen vid brandstationen i Nyhammar på länsväg 247 där hastigheten är 40 kilometer i timmen.

Jag passerar korsningen flera gånger i veckan på olika tider. Ingen håller hastigheten och ingen respekterar att det är ett övergångsställe där.

Nyligen gick jag en bit på lv 247 mot korsningen och mötte/passerades av två långtradare med släp, en tom timmerbil och en fullastad timmerbil. Ingen av dessa tunga fordon höll hastighetsbegränsningen. De körde snarare i 60-70. Jag fick gå ned i diket eftersom det inte heller finns någon vägren att hålla sig på.

Dagligen passeras korsningen av skolbarn från centrala Nyhammar på väg till och från skolan och även idrottsplatsen. En uppmaning till Trafikverket är att någon ställer sig en stund i korsningen och kontrollerar säkerheten.

Polisen har ju "inga resurser" att bevaka korsningen. Vad händer med vägen när den uppgraderas till riksväg 66?

Marit Augustsson-Kraner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare