Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolarbete om korttrick

/

Annons

Christian Cassepierre, 18, kallar sig inte gärna för trollkarl. Han ser ut som vilken kille som helst, men har en speciell talang.

- För ett halvår sen kunde jag inte ett skvatt. När det var dags att spela poker med kompisarna kunde jag knappt blanda korten, säger han.

Då kände han sig som en amatör, och han beslöt att ägna sitt projektarbete i skolan åt att lära sig göra komplicerade blandningar och trick med en kortlek. Han beställde ett nybörjarpaket från USA, med kursmaterial om hur man blir en skicklig kortkonstnär.

- I början tyckte min handledare att det lät lite oseriöst, men efter att jag visat upp vad jag lärt mig fick jag god respons, berättar han.

Christian har nu stor nytta av sitt kunnande. Han har, förutom redovisningen på skolan, uppträtt när ett företag hade fest för en anställd. Detta gjorde han som ett betaljobb, och han har också uppträtt på en krog i Stockholm.

- När jag var i Stockholm uppträdde jag även på ett streetperformance. Det var så varmt att kortleken svällde när svetten kom. Det återstod då bara att kasta den, berättar han.

Kortlekarna som han använder kostar över 200 kronor styck.

- Det som är så skönt med den här stilen är att man kan utöva den var som helst, när som helst, och man behöver inga fåniga hattar eller liknande, säger Christian.

Han berättar att skillnaden mellan kortkonster och vanligt trolleri är att man med en kortlek inte använder något fusk.

- Allt du ser är på riktigt. Det är det som är så häftigt, tycker han.

Framöver tänker Christian hålla i kurser där han lär folk grunderna i att hantera en kortlek på ett smidigt sätt.

- Det ger folk en chans att skapa ett seriösare intryck av dem själva vid kortspel, förklarar han.

Mer läsning

Annons