Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan visade upp sig

"De komma från öst och väst...." Den gamla frälsningssången hade passat bra då Älvdalens utbildningscentrum hade Öppet hus på lördagen.

Och besökarna kom från både öst, väst och en massa andra håll i landet, ja till och med från Norge. för att titta på Älvdalens Utbildningscenter kan erbjuda eleverna. .

Många ungdomar och deras föräldrar kom till Älvdalen. Runt om i skolan hade de olika utbildningarnas elever och lärare och annan personal fullt upp med att visa och berätta om varför besökarna skulle välja just denna skola. De blivande eleverna fick pröva simulatorer för både skytte, skördare, lastbilar och många andra maskiner som eleverna får lära sig att bemästra under utbildningen.

Vid dammen utanför skolan fick man pröva på att kasta med flugspö och i cafeterian visade några av skolans UF-företag upp sig och sina produkter. Här visade också läraren Marit Norin bilder från olika häftyiga utbildningsmoment som tidigare elver gått igenom.

Restaurangskolans elever serverade soppor och nybakat bröd och mycket annat gott under dagen.

– Vi upplever att vår skola har ett bra rykte och våra bästa ambassadörer är våra före detta elever. De talar väl om skolan och det märks när småsyskon och kompisar till våra gamla elever dyker upp, säger skolans internationaliseringsansvarige Ing-Marie Bergman, som också noterade att också före detta elever kom under dagen.

– De längtar väl tillbaka, säger hon.

Uppskattningsvis 250 personer besökte skolan under dagen och många gick också den tipspromenad runt området som fanns på området.