Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsstrategi engagerar politikerna

Samhällsbyggnadsförvaltningen har jobbat fram ett förslag till strategi för den skogsmark som kommunen äger.

Annons

Det är planeringsenhetens Bert Pilo som tagit fram det 20 A4-sidor långa styrdokumentet om hur kommunens 1 400 hektar stora skogsinnehav bör förvaltas.

Slutligt beslut i ärendet ska fattas av kommunfullmäktige och möjligen väntar viss diskussion där, för när ärendet behandlades av kommunstyrelsen rådde långtifrån full enighet över partigränserna.

Från arbetsutskottet förelåg redan skiljaktiga meningar i form av att Lotta Wedman (MP) där hade yrkat på att meningarna "Skogen förvaltas av kommunens skogsförvaltare" samt "Eventuellt överskott från skogsförvaltningen bör återinvesteras i skogsverksamheten" skulle strykas.

Med sig på detta yrkande fick då Lotta Wedman både Håge Persson (M) och Jan Willner (C), men i votering vann S+V-majoriteten via ordförandens utslagsröst.

I kommunstyrelsen försökte så Hans Gelimarn (M) få igenom en återremiss på hela ärendet, då han anser att det i dokumentet saknas avkastningsmål för kommunens skogsdrift.

Men detta nobbades av majoriteten, liksom oppositionens återupprepning av Lotta Wedman-yrkandena från arbetsutskottet.