Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsnäringen och vägval

Skogsnäringen utgör en mycket viktig del av svensk ekonomi, så även i Dalarna. Skogen har under lång tid stått för råvaror till massan i pappersindustrin och material till hus, hem och byggnader. Skogen är central för att lösa frågan om framtidens drivmedel, det visar inte minst de nya svenskutvecklade syntetdiesel-hybriderna.

Under den senaste tiden har många varsel skett inom skogsindustrin och andra närliggande verksamheter. Kristdemokraterna ser allvarligt på detta. Sågarna har svaga balansräkningar, pappersindustrin står inför stora omställningar och hustillverkare slår igen. Utifrån detta ser vi behovet av att få bättre fart på byggandet i landet. Aktiva beslut behövs för att byggandet i större utsträckning ska ske i trä. Vi anser även att lånetaket bör ses över och nya lösningar som möjliggör nyproduktion på landsbygden.

Resurser behöver satsat på utbildning av skogsägare och blivande skogsarbetare så att dessa kan göra kloka avvägningar mellan produktion och miljömålen i skogen.

Irene Oskarsson (KD)

riksdagsledamot

Roy Uppgård (KD)

distriktsstyrelseledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare