Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbranden utanför Lima bekämpas från marken: ”Ser ganska bra ut”

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Mats Nilsson, räddningsledare för storbranden utanför Lima och Torgås i Malung-Sälens kommun gläds åt svalare temperaturer och svagare vindar. För tillfället släcks branden endast från marken, helikoptern är standby.

Annons

– Vi har haft en genomgång med staben nu på morgonen. Det ser ganska bra ut. Det är betydligt lägre temperaturer i dag, framförallt är det svagare vindar. Samtidigt så har det varit så tidigare, sedan blossar det upp på eftermiddagen när temperaturerna har stigit, säger Mats Nilsson, räddningsledare för branden, vid klockan 08.50 på söndagsmorgonen.

Det finns några brandhärdar i området.

– Vid det här laget vet vi hur den här branden beter sig och vad vi ska ha för beredskap mot den. Men vi vet ju inte exakt hur vädret kommer att bli under dagen.

Har ni fortfarande hjälp av helikoptern?

– Vi kämpar från marken och helikoptern är standby. Behovet finns inte just nu. Även om helikoptern har varit en nyckelfaktor i kampen mot branden så kan vi inte släcka branden med helikoptern. Den kan assistera med vattenbombning men själva släckningsarbetet måste ske från marken, säger Mats Nilsson.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips