Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarspelet ska ha jubileum

Annons

-Mycket ska vara sig likt, Skinnarspelet är ju Skinnarspelet, men det kommer också att bli speciella jubileumsaktiviteter och nyheter i sommarens program, säger Skinnarspelskommitténs ordförande Gunnar Olsson.

Midsommardagen blir den stora jubileumsdagen och då ordnas en soaré i Orr-skogen. Dit ska både nuvarande och gamla skådespelare och musiker bjudas in för att medverka. Här finns förutsättningar för en riktig höjdarkonsert.

Regissören Birgit Carlstén planerar att göra en jublieumsfilm med levande bilder, ett collage med Skinnarspelet genom tiderna.

Det kommer att bli en särskild Lisbetdag. Då ska alla 13 flickor som genom åren spelat rollen som lilla Lisbet finnas på plats och en Lisbetkör ska sättas samman.

Huvudrollsinnehavarna kommer tillbaka från i fjol - Meta Roos, Janne Åström, Kalle Moraeus och eminenta Kjell Ömans orkester.

Öman som för övrigt nyligen fått Jan Johansson-stipendiet, samme Johansson som står bakom musiken i Skinnarspelet.

Regissören Birgit Carlstén lovar att fortsätta sin genomgång och "skruvning" av hittills orörda scener i spelet.

Sommarens Skinnarspelspremiär sker på onsdagen i midsommarveckan och det blir fem föreställningar, dagligen onsdag-söndag.

Att minska antalet föreställningar och dra ihop spel-tiden är ett sätt att försöka minska kostnaderna.

Det är nödvändigt att Skinnarspelet får en bättre ekonomi för att överleva även efter sommaren. I år är den kommunala garantin begränsad till 250000 kronor.

För att klara budgeten behövs en publik på 3500 personer samt ökade sponsorintäkter.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons