Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarloppet blev topparrangemang

/

Annons

- Vi är mycket nöjda med årets tävling. Visserligen var det något färre deltagare den här gången men det hänger samman med att det saknats snö i söder om Dalarna säger tävlingsledaren Evert Ryen som nu stod som ytterst ansvarig för 14:e året sen han tog över.

I samband med årets Skinnarlopp passade man också på att inviga den nya grillplatsen som finns mitt ute på sportfältet. Här har man investerat cirka 35-40.000 kronor och det var första elddopet för grillplatsen som sköttes av Britta Lindstrand och Karl-Erik Eriksson under Skinnarloppsdagen och man hade fullt upp med att grilla hamburgare.

- Det här var verkligen någonting riktigt bra och den nya grillplatsen kommer säkert att kunna användas vid olika arrangemang säger Karl-Erik Eriksson.

Det kan noteras att under de senaste 14 åren har i snitt 1100 åkare per år anmält sig till Skinnarloppet och cirka 900 fullföljt. I år var det drygt 700 anmälda vilket förklaras med att det varit en snöfattig vinter på de flesta håll i landet.

- Om vi jämför med andra skidtävlingar har vi klarat oss bra. Det har varit betydligt färre anmälda i många traditionella skidlopp i vinter säger Evert Ryen som är helt nöjd med årets arrangemang.

Skinnarloppet engagerar också en stor stab funktionärer och det är mer än hundra personer som är sysselsatta vid kontroller, efter spåret och vid målområdet en sån här dag. Och utan de ideella krafterna skulle det inte vara möjligt att arrangera ett så stort skidlopp.

Efter Vasaloppet har också Skinnarloppet blivit den näst största skidtävlingen deltagarmässigt i landet och är också en av landets äldsta skidlopp som nu kördes för 77:e gången.

Mer läsning

Annons