Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarcupen tappar deltagare

/
  • Skinnarcupskvartett. Christer Stam , Elon Folkesson, Birgitta Larsson och Åke Rangedal ser ändå ljust på framtiden.

Annons

Förra året lockade man 87 lag vilket har varit en ungefärlig siffra man räknat med under ett tiotal år. I år är det 62. För att hitta liknande deltagarsiffror får man gå tillbaka till början på 90-talet.

- I samband med att vi byggde nya klubbhuset så byggde vi även sandbäcksplanen '93. Då fanns det många lag och vi hade runt 90 lag med under ett decennium, tills nu, säger Åke Rangedal ordförande i Malungs IF

En av flera orsakerna till det menar Åke, är troligtvis det nya divisionsspelet som tillåter att upp till tre årskullar spelar i samma lag. Något som inte hängt med i cupspelet där man spelar med lag med homogen ålder.

- Det är bra för småklubbarna och seriespelandet runt om i landet men inte för cuperna, jag kollade runt lite och märkte att man även tappat i Avesta där man har en liknande cup, förklarar Åke.

Att det är 25 lag färre på cupen mot föregående år kommer även näringslivet i Malung märka av eftersom det brukligen varit cirka 2000 fler innanför kommunens gränser. Även Malungs IF kommer få en kännbar ekonomisk minskning på intäkter under cupen.

- Vi har ju sett det här komma eftersom vi även i vår egen förening har lite hål i årskullarna, vi har till exempel inget P13 eller F 13 lag, säger Åke.

Förhoppningsvis kommer den nya "babyboomen" under början av millenniet råda bot på lagbristen framöver.

- Kan vi bara klara några år framöver så kommer det säkert ta fart igen, menar Åke.

Malung har i år med lag i 6 av 8 åldersklasser och de som rest längst är Moelven IL från Norgetrakten. Cupen börjar på fredag och håller på tills söndag.

Mer läsning

Annons