Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skillnad på pappälg och levande älg

Maria Eriksson svävar i det blå svarar (27/9) mig. Det är ju rena utopin att tillmäta ett skjutprov med tre godkända serier på en pappälg så stor betydelse att det berättigar till älgjakt. Det skulle ju vara en urusel skytt som inte klarar det. Pappälgen som löper i samma bana är inte detsamma som en levande älg i skogen. Där är inte marken jämn och älgen kan komma från vilket håll som helst, även bli påskjuten från håll där jägare saknar "mothåll" (så kallat kulfång) i händelse av bomskott.

Antalet skadskjutna älgar visar vad det avlagda skjutprovet är värt. Fanns det polisiära resurser att följa upp vad som förekommer i vissa jaktlag, skulle nog ett stort antal vapenlicenser dras in. Din uppräkning om vad som kontrolleras vid kriminell handling, allt från fylla på stan till grövre brottslighet är ju rena barnsligheter.

Inför "blåsprov" även på älgskyttar men var objektiv i bedömningen, det vill säga gå inte efter samhällsstatus. Även den som i övrigt är van att bestämma och stifta lagar kan göra sina fel.

Svampplockaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare