Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skilda världar för dalateamen i STCC

Två nya pallplatser blev facit för Krylbobaserade Team Kia vid helgens STCC-tävlingar i Göteborg.
För Borlängeteamet PWR Racing tog helgen slut redan i det första heatet.
Segrare i Göteborgs hamn blev Erik Jonsson och Thed Björk.

Annons

Teamchefen för Kia, Tobias Johansson, var av förklarliga skäl nöjd med helgen, där Linus Ohlsson fixade en andra- respektive tredjeplats. Dessutom körde Mattias Lindberg in värdefulla poäng via placeringarna fyra och sex.

– Två pallplatser är riktigt bra, konstaterar Johansson.

Med det nya kvalsystemet krävs det en hel del för att kunna ta två pallplatser, något som alltså Linus Ohlsson lyckades med. Han startade femma i båda heaten. Teamets tredje förare, Andreas Wernersson, hade det betydligt tyngre. Han tvingades bryta båda racen.

Än värre var helgen för det Borlängebaserade PWR Racingteam som leds av Daniel Haglöf. Föraren Emma Kimiläinen hamnade i räcket med sin bil efter en dust med Thed Björk som ledde att hon blev påkörd av en annan förare. Hon bröt heatet och kom sedan inte till start i det andra.

Daniel Haglöf:

– Det går inte vår väg och jag tycker definitivt man kan säga att vi har haft otur. Det var flera moment som ledde fram till det här.

Teamet har redan siktet inställt på nästa tävling som körs i Falkenberg den 11-12 juli.

– Vi har farten för att vara med och slåss om bra placeringar och fortsätter att bygga vidare på teamet. Tyvärr får vi vänta på de sportsliga framgångarna, men alla förutsättningar finns där, säger Haglöf.

Efter två tävlingar toppas mästerskapet av Fredrik Larsson, Westcoast Racing/BMW Dealer Team. Thed Björk, Volvo Pole Star Racing, är tvåa närmast före teamkamraten Fredrik Ekblom.

Team Kia-förarna Mattias Lindberg och Linus Ohlsson är sexa respektive sjua medan Emma Kimiläinen, PWR, ligger elva.