Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjd Niklas Mattsson fyra i big air – i centrala Milano

Niklas Mattsson tävlar för Leksand Snowboard & Freestyleklubb. Han tog sig till final och slutade på en fjärdeplats efter världscuptävlingen i lördags kväll

Annons

I helgen drog snowboardlandslaget till Milano för att tävla i världscupen i big air. Och det gjorde man i ett hopp som är byggt med konstsnö och på en byggställning i Milanos centrum.

– Det är ett bra hopp de har byggt här i Milano. Grabbarna kunde bromsa rätt mycket för att flyga lagom. Bekymret kan bli att det blir mjukt i landningen och det blir svårt att stå. Tidigt startnummer är nog en fördel på lördag, säger Jocke Hammar, förbundskapten i snowboardlandslaget.

Läs även: Dalaåkare brädade alla

Niklas Mattsson nedanför landningen på city-hoppet mitt i Milano.

Både Niklas Mattsson från Leksand och Måns Hedberg från Bollnäs tränade på sina stora rotationer under torsdagens träning, vilket innebär att de körde några 1440, det vill säga fyra varvs rotation.

– Måns var nog den enda soms tällde en trippelcork i den träningsgruppen vi var i. Niklas var nära flera gånger på sin backside 1440. Niklas har väldigt stor trickpåse så han kommer att kunna välja mycket beroende på hur det ser ut i morgon, sa Jocke Hammar under fredagen.

Trots att han ramlade alla gånger var Leksandssonen Niklas Mattsson nöjd med träningen under torsdagen

– Formen känns bra, ganske litet hopp. Det var små detaljer som jag inte fick riktigt grepp om igår. Sweet spot är ganska kort på det här hoppet så det blir viktigt med tajming, sa Niklas Mattsson under fredagen.

När tävlingen väl var i gång imponerade Niklas Mattsson på domarna genom att landa sin frontside 1440 med tailgrab och på så sätt avancera till finalen. Väl där räckte hans fyra varv till en fjärdeplats.

– Av någon anledning presterar jag alltid bäst under press, säger Niklas och syftar på att han inte lyckades stå landningen en enda gång under torsdagens träning.

Förbundskapten Jocke Hammar är också nöjd med Mattsson.

– Med tanke på att han inte lyckades stå något på träningen är det ett jättebra resultat. Men på träningen försökte han få till backside-rotationerna men ramlade flera gånger. Då gjorde vi om planen och satsade på frontside istället, säger Jocke Hammar.

Svårighetsgraden på tricket hade, enligt Hammar, räckt till pallen men utförande blev inte helt perfekt så det blev en fjärdeplats.

Mer läsning

Annons