Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högberg och Hallström tar de sista platserna till VC-premiären i Östersund

Elisabeth Högberg och Simon Hallström blir reserver i Sveriges trupp till de individuella tävlingarna vid världscupen i Östersund.
– Vi behöver duktiga reserver på plats ifall någon av de ordinarie åkarna skulle bli sjuka eller få andra problem, säger Wolfgang Pichler i ett pressmeddelande.

Annons

Elisabeth Högberg får den sista platsen på damsidan till Östersunds världscupävlingar.

Uttagningen kommer efter helgens IBU Cup i Beitostölen i Norge, där Elisabeth Högberg (Östersund Biathlon) och Simon Hallström (Lima) gjorde lovande insatser. Det som fällde avgörandet var skidåkningen, som var riktigt bra.

Simon Hallström tog den sista platsen i herrlaget till Östersunds VC-tävlingar i veckan.

– Både Simon och "Bettan" visade upp bra skidåkning i Beitostölen, vilket gjorde att jag valde att ta in dem i truppen. Skjutresultaten var tyvärr så svåra att värdera på grund av de extremt blåsiga förhållanden som rådde, fortsätter Pichler.

Elisabeth Högberg är besviken över att hon inte får chansen i Östersund – en plats där hon brukar lyckas väldigt bra. I fjol var hon 15:e respektive 16:e åkare i sprinten och jakten.

– Visst är det tråkigt. Jag hade såklart hoppats att få åka något i Östersund. Kroppen känns bra och formen blir bättre och bättre. Jag hade sjätte bästa åktid i helgen. Men jag köper ledningens förklaring att jag sköt för dåligt. Det är bara att gilla läget och vara beredd om det skulle bli återbud, menar Högberg.

Annars är det väl bara att satsa på att prestera bra i IBU Cup och därifrån ta sig upp i VC-laget?'

– Precis. Där finns det absolut alla möjligheter. IBU Cup har blivit så mycket bättre år för år och du får verkligen hårt motstånd. Jag är inställd på att göra väldigt bra insatser där och sedan få chansen i A-laget.

Wolfgang Pichler väljer alltså Simon Hallström före Martin Ponsiluom, som svarade för en mycket fin inats i helgen i Beitostölen. Den unge Tullusåkaren var 16:e man i sprinten.

Simon Hallström slutade 20:e i samma tävling, men han låg trea till första mellantiden och hade totalt sjätte bästa åktid. Två bom i varje skjutning förde honom in till en slutlig 20:e plats.

Världscupveckan i Östersund fortsätter med distanstävlingar på onsdag och torsdag samt sprinttävlingar och jaktstarter till helgen.

Så här ser Sveriges laguppställning ut:

Onsdag, distans:

Damer: Mona Brorsson, Finnskoga, Linn Persson och Emma Nilsson, Bore, Anna Magnusson och Hanna Öberg, Piteå.

Torsdag, distans:

Herrar Fredrik Lindström, Anundsjö, Torstein Stenersen och Jesper Nelin, Östersund, Peppe Femling, Tullus.

Lördag, sprint.

Damer: Mona Brorsson, Linn Persson, Emma Nilsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg.

Herrar Fredrik Lindström, Torstein Stenersen, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson, I 21.

Mer läsning

Annons