Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny dokumentär visar Anna Holmlunds framsteg efter olyckan

Under måndagen har dokumentären Skicrosslandslaget premiär.
Där har ett tv-team följt det svenska landslaget under ett drygt år – och tittarna får följa med hem till Anna Holmlund där hon rehabiliteringstränar efter olyckan.
– Jag kan garantera att ingen kommer att lämnas oberörd, säger Joar Båtelson, sportchef skicross på Svenska skidförbundet,i ett pressmeddelande.

Annons
I dokumentären får man följa med Anna Holmlund under ett träningspass i hemmet. Foto: Skärmdump/SportExpressen/Eurosport

Det är ett knappt år sedan olyckan i Italien där Anna Holmlund föll under ett träningsåk i Innichen, en olycka där Holmlund drabbades av svåra huvudskador.

Holmlund har sedan olyckan gjort ett offentligt framträdande, när Alnö Skidklubbs nya anläggning invigdes.

Nu kommer det svenska folket få en inblick i Anna Holmlunds liv.

I över ett år har ett tv-team följt hela det svenska skicrosslandslaget och i kväll har dokumentären Skicrosslandslaget premiär på Eurosport 1. I dokumentären får man följa med när Anna Holmlund på hemmaplan i Sundsvall rehabiliteringstränar.

– Produktionsbolaget har följt oss i över ett år nu och kommit nära hela laget. Alla strävar vi mot samma mål, att lyckas i OS i Pyeongchang, och det är kul att svenska folket kan få lära känna oss i skicrosslandslaget via Eurosport. Jag kan garantera att ingen kommer att lämnas oberörd, säger Joar Båtelson, sportchef skicross på Svenska skidförbundet, i ett pressmeddelande enligt SportExpressen.

Dokumentären, som på nära håll följer det svenska landslaget, består av sex delar som kommer släppas avsnitt för avsnitt varje måndag från och med i dag.

MER LÄSNING

► För Plus-kunder: VÖN om känslorna inför säsongen och relationen till Anna Holmlund: "Pratar i telefonen varje dag"

► För Plus-kunder: Hundratals såg Anna Holmlund och Charlotte Kalla på invigningsfesten: "Såg den där glimten igen"

► TV: Kallas känslosamma tal om Anna Holmlund: "Låt din inspiration bli en glöd för oss alla"

Mer läsning

Annons