Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraschade likt Holmlund – nu ska polska skicrosstjärnan väckas: "Andas på egen hand"

Förra veckan krashade skicrosstjärnan Karolina Riemen-Zerebecka under en träning. Fallet påminde till stor del om Anna Holmlunds, då även polskan förlorade medvetandet och försattes i medicinskt koma.
Nu inleds väckandet av Karolina Riemen-Zerebecka.
– Hennes förmåga att kommunicera är allt bättre och nu andas hon på egen hand utan respirator, säger landslagsläkaren Stanislav Szymanik enligt polska Eurosport.

Annons

Polskan Karolina Riemen-Zerebecka (i vitt) kan nu andas helt på egen hand.

Under en VM-träning förra veckan, krashade den polska skicrossåkaren Karolina Riemen-Zerebecka svårt. Händelseförloppet påminner till stor del om Anna Holmlunds, då även polskan förseddes i medicinskt koma, samt att det länge stod oklart om, eller när polskan skulle vakna.

– Det viktigaste är att det inte blivit värre med henne och att läget är stabilt. Karolina är en stark person och jag vet att hon kommer att klara det här, sa polskans man Tomasz Zerebecki, som även är hennes tränare, då till onet.pl.

På onsdagskvällen kom dock nya, positiva nyheter från sjukhuset i Granada, där Karolina Riemen-Zerebecka vårdas på intensivavdelningen. Uppvakningsarbetet är påbörjat och allt går som planerat.

– Hennes förmåga att kommunicera är allt bättre och nu andas hon på egen hand utan respirator. Processen att väcka henne går framåt och enligt planerna, säger landslagsläkaren Stanislav Szymanik enligt polska Eurosport.

Enligt SVT Sport har alla skicrosstjärnans värden har förbättras och lägets uppges vara stabilt. Om det går att väcka den 28-åriga polskan kommer hon enligt landslagsläkaren genomgå den första fasen av rehabiliteringen i Granada.

MER LÄSNING:

För Plus-kunder: Sandra Näslund tillbaka i vardagen efter VM-guldet: "Jag lever drömmen"

Läs mer: Anna Holmlunds pojkvän i tårar efter VM-guldet: "Det är väldigt känslosamt"

Läs mer: Enda medaljhoppet i VM – Sandra Näslund om saknaden av Anna Holmlund: "En tomhet"

För Plus-kunder: Anna Holmlund svårt skadad under träningsåk – detta har hänt sedan kraschen

För Plus-kunder: En av Medelpads främsta genom tiderna – se Anna Holmlunds karriär i bilder

Läs mer: Positiva tecken från Anna Holmlund – men blir inte som förut: "Kommer sannolikt inte bli bra"

Mer läsning

Annons