Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åk med i skicrossbanan på Idre Fjäll

På onsdagen inleddes träningen inför helgens världscup i skicross på Idre Fjäll. Det är en bana utöver det vanliga med 51 olika hopp, rullar och svårigheter på den 1070 meter långa banan med extremt höga hopp.

Annons

https://www.facebook.com/search/top/?init=quick&q=World%20Cup%20Skicross%20Idre&tas=0.9411229693511727

SE TV: Åk med i skicrossbanan här! (Öppnas i Facebook)

– Helt galet, tokiga svenskar, suckade en schweizisk ledare när han insåg att det handlade om 51 svårigheter på banan.

Efter onsdagens inledande träning kapades höjden på det största hoppet något. Åkarna flög helt enkelt för långt på träningen.

– Det är bättre att göra det nu, för när det blir tävling kommer det att gå än fortare och då blir hoppen längre, säger den svenske tränaren John Lind.

De flesta uppskattade de höga hoppen, men tyvärr kraschade Gävles Lisa Andersson.

– Hon ska nog kunna åka till helgen, men står antagligen över torsdagens kval och missar därmed den första finalen på lördagen, misstänkte John Lind.

På tonsdagskvällens lagledarmöte beslöts att genomföra det första kvalet redan under torsdagen och sedan köra kvalet inför söndagens final som planerat på fredag.

På länken ovan går det att följa de schweiziska åkarna Alex Fiva och Armin Niederers träningsåk. Efter 45 sekunders åkning kommer världscupcirkusens högsta hopp, så flyg med åkarna och inse att i finalerna kör de fyra och fyra i tuff kamp genom hela banan.

Mer läsning

Annons