Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löftet: Backhoppning i Falun i oktober – "Först i Europa"

Arbetet med att stärka Faluns, och Sveriges, status i backhoppningsvärlden fortsätter.
Nu lovar kommunen och Svenska Skidspelen att det ska finnas snö i normalbacken redan i oktober.
– Dessutom finns möjligheter till längdåkning på samma arena. Det gör Falun unikt inom skidvärlden, säger Svenska Skidspelens vd, Jimmy Birklin.

Annons

Satsningen, som presenterades via ett pressmeddelande från Svenska Skidspelen på onsdagen, görs dels för att utveckla backhoppningen i Sverige och Falun, vilket ses som en viktig pusselbit för en framtida VM-ansökan.

I år lovar Svenska Skidspelen, tillsammans med Falu kommun, att det kommer att finnas snö i Faluns normalbacke redan i oktober.

– I höst kommer anläggningen förmodligen att bli först i Europa med att erbjuda backhoppning på snö. Dessutom finns möjligheter till längdåkning på samma arena. Det gör Falun unikt inom skidvärlden, säger Svenska Skidspelens vd, Jimmy Birklin.

Jimmy Birklin är vd för Svenska Skidspelen.

Samtidigt är det ett sätt att finansiera driften av backarna i Falun.

Enligt Birklin har man fått signaler om att flera landslag och aktiva i backhoppning och nordisk kombination har visat intresse att förlägga träningsläger i Falun. Något man nu tar fasta på och i samband FIS-konferensen i slovenien i slutet av maj kommer man att marknadsföra paketerade träningsläger i Falun.

– Här hoppas vi hittat ett sätt att finansiera verksamheten av hoppning i Faluns backar. Målet är att på hösten sälja 200 dagkort för backhoppning. Då får vi vara nöjda. Och det ska vi klara, säger Birklin och fortsätter:

– Det ger skidspelens verksamhet fler ben att stå på som kommer att skapa utvecklingsmöjligheter i framtiden. Dessutom utvecklas backhoppningsorganisation och dess verksamhet i Falun.

Enligt pressmeddelandet kommer det även att finnas möjlighet för allmänheten att åka längdskidor i Falun, från och med sista helgen i oktober.

Mer läsning

Annons