Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas Alsgaard hittade Lina Korsgren tack vare SVT-expert: "Blev övertygad om att hon var den rätta"

I vinter kommer en kvinna åka långlopp i tigerdräkt. Lina Korsgren är enda kvinnliga åkare i det norska teamet LeasePlan.
Och det är tack vare en SVT-expert hon fått en plats i laget.

Annons

Som Sporten tidigare berättat kommer Lina Korsgren, född i Falun boendes i Åre, att i vinter tävla för det norska långloppsteamet LeasePlan.

Lagledaren Thomas Alsgaard hade från början tänkt att laget skulle fortsätta att bara bestå av manliga åkare. Men SVT:s expert Johanna Ojala fick honom på andra tankar.

Lina Korsgren kommer i vinter att tävla i en tigerrandig dräkt.

– Vår dåvarande kvinnliga tränare, Johanna Ojala, tyckte att jag borde träffa henne (Korsgren). Då blev jag övertygad om att hon var den rätta. Det stod klart ganska fort att Lina var lite otypisk, hon tänkte annorlunda, verkade väldigt offensiv och hade goda värderingar, säger Thomas Alsgaard till norska Aftenposten .

Men det var inte helt klart att Korsgren skulle kunna börja träna med laget.

– Det här var precis före ett läger vi skulle ha och jag sa att det skulle bli svårt att få med henne till det eftersom allt var bokat. Då sa hon att det var inget problem, för i Åre där hon bor, skulle skidliftarna stanna. Då kunde hon träna stakning uppför i slalombacken, säger Alsgaard.

Thomas Alsgaard är lagledare för team LeasePlan.

Själv tycker Lina Korsgren att det kommer bli inspirerande att träna tillsammans med herrarna, och passar på att skicka en passning till ordföranden i FIS längdkomitté.

Läs även: Lina Korsgren vann världens längsta skidlopp: "Det var helt fruktansvärt"

– Jag drivs av utmaningar. Jag åker gärna i det bästa herrlaget, som jag tycker att LeasePlan är. Och jag tycker inte om att Vegard Ulvang säger att det bara är stora, starka karlar som kan staka. De tio bästa damerna i det senaste Vasaloppet gjorde det. Jag stakade hela vägen i alla tävlingar i fjol, säger hon till Aftenposten.

I och med att Korsgren är med i laget kommer de nu kunna vara med och slåss om totalcupen i långlopp. I varje tävling är det en kvinna och två män som räknas. Och Alsgaard hyllar sitt nyförvärv.

– Lina är en tuff tjej, otraditionell på många sätt. Det är aldrig några klagomål och hon tränar hårt. Och om du tycker att slalombacken är bra för att träna stakning uppför, då är det något som är galet, men viktigt för längsåkning. Hon har varit ett lyft för laget.

Mer läsning

Annons