Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svan dementerar bakslag: "Jag har järnbrist och tar nästa tävling"

Julia Svan menar att det inte behöver handla om ett bakslag bara för att hon står över första tävlingen.

Annons

Julia Svan kom nyligen hem till Falun från ett längre läger i Idre fjäll. Nu står det också klart att hon väljer att stå över premiärtävlingen i Bruksvallarna, vilket Expressen väljer att kalla för ett bakslag. Själv blir hon förvånad av rubriceringen.

– Man kan ju undra om man är inne på rätt artikel, säger Julia Svan när hon gått in på Expressens hemsida och klickat sig vidare.

Julia Svan står över premiären i Bruksvallarna.

Hon gör visserligen klart att det känns bättre att starta säsongen med tävlingen i Idre om knapp två veckor istället för Bruksvallarna nu till helgen. Och menar att hon fortfarande är frisk och kan träna.

– Efter att jag blivit helt frisk i somras blir det ju lätt att man vill lite för mycket, och vi är ju många som är slitna under hösten. Dessutom har jag fått veta att jag har lite järnbrist så nu äter jag järntabletter för att få bukt med det, säger Julia Svan.

Efter att många skidåkare i landslaget förhåller sig skeptiska till Tour de ski som pågår i mellandagarna gör även Svan klart att hon är tveksam om hon får chansen.

– Jag var på på touren för tre år sedan och då var jag sliten i typ två månader efteråt så jag vet inte riktigt hur positiv jag är till att vara med, säger Julia Svan.

Målet för säsongen är något helt annat.

– I vinter vill jag vinna Tjejvasan, jag var ju typ 1,4 sekunder ifrån förra året så det var nära. Förra året var jag inte beredd på att det skulle gå så bra i Tjejvasan, när det var dags för spurt var jag liksom så nöjd med att det gått så bra.

Mer läsning

Annons