Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina Nilssons positiva besked: "Ser fram emot att börja trappa upp igen"

Stina Nilsson tvingades lämna landslagets läger efter att ha känt att kroppen inte svarade och det konstaterades att hon tränat för hårt. Nu kommer positiva besked om längdskidstjärnan.
– Jag är fortfarande i en fas där vi dragit ner på träningen, men jag ser fram emot att få börja trappa upp den igen, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Annons

För två veckor sedan tvingades Stina Nilsson avbryta landslagets läger i norska Sognefjell efter att hon hade känt sig hängig. En utredning visade senare att skidstjärnan tränat för hårt och hon tvingades därför dra ner på sin träning. Nu kommer positiva besked från skidstjärnan.

– Vi har gjort en plan för att få kroppen att svara bra på träningen igen och följer förloppet dagligen. Jag känner mig trygg med upplägget och är inte orolig för att det som hänt kommer att påverka min form i vinter. Jag ser fram emot en spännande säsong, säger Nilsson.

Även Sveriges förbundskapten Rikard Grip är positiv till hur Nilsson har svarat på det nya träningsupplägget.

– Stina har svarat bra på det lite lugnare upplägg hon haft den senaste veckan och vi ser positivt på att hon snart är tillbaka i fin form. Det viktigaste nu är att hon får lugn och ro så att hon kan fokusera på rätt saker, säger Grip.

Mer läsning

Annons