Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikfavoriten struken i Världscupen: "I en drömvärld hade man velat ha det som i fjol"

Stafetten brukar bli en publiksuccé – nu stryks samtliga stafetter från världscupprogrammet nästa säsong.
– Det är tråkigt, det är ju en tävlingsform som speciellt tv-tittarna uppskattar, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip till Expressen.

Annons

När Internationella skidförbundet (Fis) genomförde sin årliga planeringskonferens under förra veckan beslutade man att helt stryka stafetterna från världscupprogrammet nästa säsong.

– Det är hela tiden ett övervägande när man ska sätta ihop kalendern. Och nu prioriterades sprint i klassisk stil, vilket låste upp några av tävlingsorterna, säger Grip som fanns på plats under konferensen till Expressen.

– Det är tråkigt. Helst vill man ju se alla mästerskapsdistanser även i världscupen. I en drömvärld hade man ju velat ha det som i fjol – med en stafett i januari strax före mästerskapet.

När stafetten arrangerade i Ulricehamn i januari i år drog den till sig omkring 30 000 åskådare och ett stort antalt tv-tittare. Grip menar ändå att den strukna punkten inte gör det svårare att ta ut stafettlaget till OS nästa år.

– Nja, just det är ingen stor sak för oss. Det handlar mer om vilka åkare som är i form när den dagen närmar sig. Däremot gissar jag att en del andra länder måste känna så.

Enligt förbundskaptenen är det dock inte helt uteslutet att det kan bli en sen ändring av beslutet.

Mer läsning

Annons