Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter Northug fortsätter egna satsningen – pikar förbundskaptenen efter mötet: "En del att lära"

Efter en usel säsong med hans mått mätt, så hade Petter Northug ett möte med norska förbundskaptenen Vidar Löfshus.
Men det står klart att egna satsningen fortsätter.
– Han har en del att lära och det har jag tagit upp med honom, säger Northug till VG.

Annons

Petter Northug kommer köra samma upplägg som i fjol – trots den svaga säsongen.

En oigenkännlig Petter Northug hade ingen vidare säsong. Orsaken var, som han själv beskrivit det, att han tidigt tränade ner sig lite för mycket. Något som drabbade resten av säsongen.

Nu rapporterar norska medier om att han haft ett uppföljningsmöte med norska förbundskaptenen Vidar Löfshus, om hur satsningen kommer se ut inför kommande år.

– Han har stor respekt för mig och då är det lätt att föra en dialog. Han har en del att lära och det har jag tagit upp med honom, säger Northug till VG.

Han får sedan en följdfråga om respekten går åt båda håll.

– Respekten går mycket från hans sida och till mig, ja, svarar han då kort innan intervjun är över.

Löfshus höll inte riktigt med. Inför kommande säsong ska de nu ha mtätare uppföljning och utvärdering.

– Det är huvudessensen. Det var ett bra möte. Jag tyckte det var konstruktivt och vi la mest tid på träning och vad som kan justeras till nästa år. Jag fick höra om hans utvärdering av året, säger Löfshus.

Den andra stora norska tidningen, Dagbladet, rapporterar också om hur Northug nu kommer lägga upp det inför kommande säsong. Hans personliga tränare Stig Rune Kveen menar att det trots det katastrofala året kommer kopiera säsongen som var, bortsett från en punkt – hårdträning i november.

– Det blir mycket höjd. Det är standardupplägget och en årsplan som i fjol. Med tanke på när samlingarna är så blir det en blåkopia, säger han till Dagbladet.

– Träningsinnehållet är en annan sak. Han måste verkligen lyssna på kroppen och stanna på rätt sida av knivseggen man hela tiden balanserar på.

Mer läsning

Annons