Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt deltagarrekord i Lilla skidspelen: "Intresset kring skidsporten ökar"

I helgen avgörs Lilla skidspelen. I år har deltagarrekordet slagits med fler än 1000 deltagare från både Sverige, Norge och Finland. Det har inte varit ett så stort deltagarantal sedan evenemanget startades upp 1974.

Annons
Lilla skidspelen är den största barn- och ungdomsskidtävlingen i Sverige.

Lilla skidspelen startades i samband med VM 1974 och är idag den största barn- och ungdomsskidtävlingen i Sverige. Tävlingen brukar ses som motsvarigheten till de Svenska skidspelen för barn, ungdomar och juniorer.

I år hålls tävlingen på riksskidstadion i Falun under helgen 24 och 25 mars.

- Lilla Skidspelen är en populär tävling och vi kan med glädje konstatera att intresset kring skidsporten ökar. Vi ser fram emot en fullspäckad skidhelg med spännande tävlingar för duktiga ungdomar från hela landet. Vi har även internationella deltagare från Norge och Finland, vilket vi tycker är jätteskoj. Vi kommer att använda delar av VM-spåren, dock inte Mördarbacken. Det här är en av årets höjdpunkter för oss inom Falu IK skidklubb, säger tävlingsledaren Jonas Tosteby.

En tävling i fri stil med intervallstart kommer att ske under lördagen. På söndagen en masstart i fri stil för de yngsta åkarna samt en sprintstafett för dem andra klasserna.

Mer än 1000 personer och 335 lag, från 116 olika klubbar, kommer att delta i årets upplaga av Lilla skidspelen.

Mer läsning

Annons