Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bakslag för Svan – överväger uppehåll

I år fick Julia Svan genomföra en hel försäsong utan problem för första gången på flera år, men nu när tävlingssäsongen dragit igång så har 23-åringen drabbats av ett nytt bakslag, skriver Expressen.

Annons

I vintras stod Julia Svan för en tredjeplats i Tjejvasan, och i sommar har 23-åringen fått genomföra en hel försäsong utan problem för första gången på flera år.

Men i helgen när det var dags för tävlingsdebut åkte skidtalangen ut redan i sprintprologen -och valde senare att stryka sig från distansloppet.

– Jag blir stum, det är det bästa sättet att förklara det på. Det blir inget syreutbyte, jag samlar bara på mig mjölksyra och gör inte av med någon. Så jag blir stel och kan inte åka, säger Svan till Expressen.

Tidigare i höst hade Svan problem med låga järnvärden, men vad de nya problemen beror på är ännu oklart.

– Antingen ska vi köra fler intervaller om i fall det är så att jag är ovan vid intervaller - eller så ska jag vila mer om det är så att jag har kört för hårt, säger hon.

Nu funderar Julia Svan på att ta ett uppehåll för att komma tillbaka ännu starkare.

– Det går en lite mindre tävling nästa helg, jag kanske ska åka den, men gör jag inte det så har jag till efter jul på mig innan de stora tävlingarna börjar. Jag tror att det blir så att jag börjar tävla igen efter jul. Så nu har jag en längre period på mig att pröva mig fram och se vad som kan hjälpa och se om det känns bättre.

Mer läsning

Annons