Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Northugs syrliga svar – efter Bill Impolas Norgeattack: "Jag pratar inte om åkare som inte går fort på skidor"

Bill Impola kallade Norge för "ett ruttet land".
Nu svarar skidvärldens störste profil på utspelet.
– Jag har aldrig sett Bill Impola i världscupen, säger Petter Northug till Sportbladet.

Annons

Petter Northug och Bill Impola håller inte med varandra, för att säga det minsta.

Det var under fredagen som NA publicerade en interju med länsskidåkaren Bill Impola.

I den gick Impola till hård attatck mot Norge efter den senaste tidens omdebatterade prestationshöjande metoder som landet använder sig av.

– Det är de bästa som använder det mest. Tråkigt nog är det så: De som är bäst använder mest skit, eftersom de har det mest lättillgängligt via landslagsläkare och så. Norrmännen har ju gått ut och sagt att de ska fortsätta använda astmamedicin ”i förebyggande syfte”, men det är bara skitsnack. Norge är ett ruttet land, det finns inget positivt med det här. Och det sprider sig tyvärr till ungdomarna och föräldrarna som börjar pusha på för att deras ungar också ska få astmamedicin, sa Impola bland annat.

Läs mer: Bill Impola om astmaskandalen: ”Norge är ett ruttet land”

Nu svarar den norske skidstjärnan Petter Northug på den stenhårda kritiken i en intervju med Sportladet. Och det med en fnysning.

– Jag har aldrig sett Bill Impola i världcupen. Jag pratar inte om åkare som inte går fort på skidor, säger norrmannen.

Bill Impola själv, som kom på 15:e plats i Brukvallarna i dag i 15 kilometer klassisk stil ungefär två minuter bakom segraren Johan Olsson, tacklar uppståndelsen kring hans uttalande med en axelryckning.

Läs också: Två åkare i särklass när Johan Olsson vann i Bruksvallarna

– Jag bryr mig inte, Norge får tackla det som de vill. De som tycker något om mig för tycka det de vill. Jag har inga problem med det, säger han.

Sportbladet: Har du själv fått mycket reaktioner?

– Nej, det är ingen som sagt något till mig. Jag står för det jag tycker. Det är tråkigt att det är som det är, nu är det Norge som är väldigt utsatta och får ta hård kritik, säger han.

Vad grundar du de här åsikterna på?

– På det som har kommit fram. Det är det jag grundar min åsikt på. Jag ser hur det går till, jag tycker astmamedicin har missbrukats i många år, under hela min elitaktiva karriär.

– Det är många som håller med mig, men som inte säger något. Varför hålla inne på det? Det är bara idrott, det är inte hela livet. Jag tycker det här är skittråkigt. Men vad jag säger kvittar om en vecka, säger han.

Läs även: Ny pallplats för Ebba Andersson – men Anna Haag bästa svenska i Bruksvallarna: "Betyder mycket"

Mer läsning

Annons