Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Northugs nya kupp – kör premiären i Tre Kronor-dräkt

De svenska landslagsåkarnas traditionella världscupgenrep brukar hållas i Bruksvallarna, men kommer i år hålla till i Gällivare. Tävlingarnas stora stjärna – Petter Northug – vill hålla uppe Sverigekänslan, och har tagit fram en Tre Kronor-dräkt för årsdebuten.
– Han tänker i lite egna banor, säger Sten-Olof "Lullen" Hoflin med ett skratt.

Annons

Vanligtvis håller de svenska landslagsåkarna till i Bruksvallarna för sitt världscupsgenrep. Men inte i år, då man bestämt sig för att hålla till i Gällivare.

Men Bruksvallarna kommer ändå få njuta av de svenska färgerna – fast på en oväntad skidåkare. Nämligen Petter Northug.

För två år sedan dök den norske skidstjärnan upp i svensk landslagsdräkt under premiären i Bruksvallarna. Nu tar han det hela ett steg längre när han har skapat en ny, gul dräkt med tre kronor på bröstet.

– Han tänker i lite egna banor, säger Sten-Olof "Lullen" Hoflin med ett skratt.

– Det handlar egentligen om den långtgående kampen mellan svenskarna och Calle Halfvarsson i första hand. Det här är bara bra för svensk längdskidåkning, säger Hoflin, som är nära vän med Northugfamiljen och som nu återigen lockat Petter till Bruksvallarna.

Om den förra dräkten: – Den var så vit, så den blev anonym och fick ingen riktig genomslagskraft. Men det var kul det också för att han tänker i lite egna banor.

Northugs dräkt han kommer använda i Bruksvallarna påminner något enormt om den svenska...

Northug siktar på att ta en plats i det norska landslaget till världscuppremiären och har bestämt sig för att köra årsdebuten i Bruksvallarna – i en gulblå Tre Kronor-dräkt, tillverkad av den norske ikonen Björn Dählie.

– Ännu finare än den svenska landslagsdräkten, kanske lite inspiration?, säger manager Are Sørum Langås till Aftonbladet.

Det är inte första gången Northug kör i Bruksvalla iklädd specialdräkt, då han 2015 också då körde i en dräkt liknande den svenska. Då påstod skidstjärnan att färgerna på dräkten symboliserade hans klubbfärger, som kanske påminde lite grann om de svenska.

– Team Northug stortrivs i Sverige. Vi körde en liknande variant 2015 och nu följer vi upp med en ännu bättre utgåva i år. Ännu finare än den svenska landslagsdräkten, fortsätter Are Sørum Langås.

Mer läsning

Annons