Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norska landslaget lämnar en plats tom – till avstängda Therese Johaug

När den norska landslagstruppen presenterades på onsdagen stod en plats tom.
Den är reserverad för dopningsavstängda Therese Johaug.
– Hon kommer att kliva in i truppen när hon har avtjänat sitt straff, säger landslagschefen Vidar Löfhus till norska TV2.

Annons

Läs mer: Så mycket clostebol hade Johaug i kroppen: "Det här värdet stödjer henne"

Therese Johaug kliver in i landslagstruppen när hon avtjänat sitt straff, som just nu ligger på 13 månader.

På onsdagen presenterades den norska landslagstruppen inför OS-säsongen. Åtta damer har tagit plats i truppen, men den nionde står tom.

– Therese är inte med i laget nu. Men hon kommer att kliva in i truppen när hon har avtjänat sitt straff. I dag förhåller vi oss den domen som hon har fått, säger landslagschefen Vidar Löfhus till norska TV2.

Löfshus bekräftar dessutom att Johaug fortfarande får sin lön av norska skidförbundet, trots domen som innebär att den norska skidstjärnan är dopningsavstängd till och med den 17 november 2017.

– Ja hon får väl lön av skidförbundet om jag förstått det rätt. Det är inom det existerande regelverket. Det är helt i sin ordning. Hon har ett långtidskontrakt med skidförbundet, säger landslagschefen.

Therese Johaug är dömd till 13 månaders avstängning, vilket innebär att hon kan delta på OS i Pyeongchang nästa år. Domen har dock överklagats av det internationella skidförbundet, Fis, och det slutgiltiga straffet är upp till idrottens skiljenämnd, Cas, att avgöra.

Mer läsning

Annons