Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellanselsåkare bäste dalmas

Fredrik Byström är ny åkare för Orsa SK den här vintern och det blev en debut som lät tala om sig. Bäste dalaåkare och sexa på 15 km klassiskt i Bruksvallarna.

Annons

Sexa i debuten för Orsa SK, och bäste dalaåkare i Bruksvallarna på lördagen. Det blev  Fredrik Byström

Fredrik Byström, 34 år, är ingift i längdfamiljen Limby i Orsa, det med Julia, så efter åren i Sollefteå var det inte så konstigt att Fredrik bytte till Orsa.

Fredrik, som ursprungligen kommer från Mellansel tävlar numera för Orsa SK.

Nu blev det ingen debut i Orsas röd-vita dress, utan långloppsspecialisten Byström stakade sig runt de 15 km i långloppslagets Lager 157:s svarta dress.

Fredrik är också en duktig sprinter och har SM-gud från åren i Sollefteå i teamsprint tillsammans med Robin Bryntesson.

Podie Marcus Helner, Johan Olsson och Jens Burman med Fredrik Byström som femma vid sidan av pallen med två japanska åkare.

I Bruksvallarna så var det på slutvarvet och inte minst avslutningen som säkrade den fina sjätte placeringen för Fredrik. Då klättrade han 30 placeringar och såg till att ha tiondelarna på sin sida över mållinjen.

Simon Andersson Falun-Borlänge, åtta.

Femma var en placering som imponerande. Av dalaåkarna slutade Calle Halfvarsson sjua i debuten för moderklubben Sågmyra medan Falun-Borlänges Simon Andersson blev åtta och Moras Martin Johansson, tia.

Fredrik Byström

Mer läsning

Annons