Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallades för vekling av Elisabet Höglund – Anna Haag skrattar åt kritiken: "Kan inte behaga alla"

Medieprofilen Elisabet Höglund ledsnade på de många återbuden från svenska skidåkare och riktade speciellt en känga mot Anna Haag.
Men Haag har tagit kritiken med ro.
– Jag kan inte behaga alla, säger hon till Expressen.

Annons

Haag fick hård kritik av Elisabet Höglund – men bryr sig inte nämnvärt.

Det var när Anna Haag inte skulle tävla i Ulricehamn som bägaren rann över för medieprofilen och förra elitcyklisten Elisabet Höglund.

"Är hon rädd att avslöja hur dålig hon är av rädsla att inte få komma med i VM-laget?", skrev hon i bloggen och utvecklade resonemanget för Expressen.

Hon kallade de svenska skidåkarna för ett "klent släkte", "veklingar" och "klenfisar" som drog nytta av skattepengar.

I en intervju med samma tidning svarar nu Haag på kritiken och garvar åt den.

– Då tänker jag så här; Alla har rätt till en åsikt. Och hon är före detta elitidrottare, och att vara det som kvinna på den tiden kan inte varit så enkelt, säger hon till Expressen.

Hon kände sig inte särskilt sårad, utan menar i stället att hon är bra på att skilja på angrepp mot henne som person och henne som skidåkare.

Haag berättar att hon är van vid att få ta emot en hel del kommentarer. Hennes VM-plats har varit omdebatterad efter säsongens svackor.

– Nån gång har jag fått något handskrivet brev hem där jag uppmanats att lägga av. Och då blir det lite....ja, du vet....dels att de har min adress, dels att de lagt tiden på att det ska nå mig.

– Men då sa Emil direkt: "Men tänk, Anna! Nån har satt sig, skrivit ett brev, vikt ihop papperet, lagt det i ett kuvert, gått och postat det. Är inte det fantastiskt?"

Haag medger att hon kan upplevas som provocerande genom sitt sätt att vara – superpositiv i alla stunder.

– Om folk stör sig på saker jag gör är det inget jag lägger någon större vikt på. Jag kan inte behaga alla.

Mer läsning

Annons