Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla tillbaka – som en vinnare

Charlotte Kallas comeback i Skandinaviska cupen i Lillehammer blev minst sagt lyckad.
Kroppen kändes bra igen och Kalla vann femkilometersloppet.
– Otroligt kul att få dra på mig nummerlappen, säger hon.

Annons

Resultatet var egentligen av underordnad betydelse när Charlotte Kalla skejtade fram i de norska spåren. Viktigast var att det inte skulle komma ett bakslag för svenskan, som drabbades av förmaksflimmer och slutade 75:a i världscuppremiären i Ruka för två veckor sedan.

Kalla kopplade greppet redan vid första mellantiden och tog ledningen när hon gick i mål efter 5 kilometer på tiden 11.33,9. Direkt efteråt fångades hon vid norska skidförbundets mikrofon i målfållan.

– Jätteskoj, säger Kalla om hur det var att tävla igen.

– Det blev mjölksyra i dag, det är en lite ovan känsla. Men otroligt kul att få dra på mig nummerlappen.

Lite senare utvecklade hon tankarna kring loppet.

– Det var ju som den riktiga tävlingspremiären för mig i dag. Men det var gott att komma in i rutiner, testa skidor och värma upp, säger hon enligt Expressen.

– Det är jätteskönt att få känna att åkningen stämmer bitvis, även om det inte är den vackraste åkningen man bjuder på i långbacken där i slutet.

Kalla berättade också om hur tiden har varit sedan hon fick diagnosen efter hjärtproblemen i Ruka.

– Först så kändes det ju obehagligt men sen har jag haft så bra stöttning omkring mig och fått prata med specialister som jobbar med sånt här varje dag och det är ju inte ovanligt att idrottare någon gång i livet drabbas av något sånt här.

Kalla vann till slut med 15,3 sekunder före Ebba Andersson, som såg till att det blev en blågul dubbelseger. Redan i morgon tänker Kalla tävla igen, då skiathlon står på programmet i Lillehammer.

Comebacken i världscupen dröjer hur som helst ända till nyårsafton, då Kalla planerar att stå på startlinjen när Tour de Ski inleds i Val Müstair.

Mer läsning

Annons