Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla om sin roll som chef: "Kändes jätteobehagligt i början"

Charlotte Kalla satsning mot OS sker utanför landslaget. För DN berättar Sveriges stora medaljhopp nu om sin roll som chef och vd för Charlotte Kalla AB.
– Det där tyckte jag kändes jätteobehagligt i början. ”Men Gud, jag är ingen chef. Jag vill bara göra det jag tycker om. Nu är det för mycket allvar", säger Kalla.

Annons

Sveriges stora skidstjärna Charlotte Kalla håller sig till ett eget upplägg inför OS i Sydkorea tillsammans med tränaren Magnus ­Ingesson. Som vd för Charlotte Kalla AB har hon mer att tänka på än bara prestera i längdspåret. I en långintervju med Dagens Nyheter berättar 29-åringen om sitt jobb som chef.

– Jag tycker att det är spännande att bygga relationer, att få kommunikationen att fungera, säger Kalla.

– Det var mer skrämmande förut. Det är ett himla stort ansvar. Att jag har Magnus som avlönad, det har växt fram och han har var varit tydlig: ”Det är du som är chef. Du måste berätta vad du förväntar dig av mig.”

En del som tillkommer för Sundsvallsbon är bland annat att själv sköta alla bokningar med hotell och resor. Hon har även en eget budget att tänka på.

– Magnus är en otroligt viktig kugge i det. Han sköter bokningarna i större utsträckning i år och har hand om budgeten. Han har mycket erfarenhet från förbundskaptensjobbet. Men det är hela tiden hos mig besluten ligger, säger Kalla.

Läs mer: Kalla om systerns stöd i OS-satsningen: "Jättestor förmån"

Läs mer: Kalla om varför hon nobbar landslaget: "Tror på att en närvarande tränare ger bättre resultat"

Mer läsning

Annons