Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla går miste om hundratusentals kronor på grund av landslagsnobben: "Kan känna en besvikelse"

205 000 kronor.
Det är värdet på de bonusar som Charlotte Kalla går miste om för att hon nobbat landslaget.
– Jag kan känna en besvikelse över det, säger hon till Expressen.

Annons

Läs också: Kalla om varför hon nobbar landslaget: "Tror på att en närvarande tränare ger bättre resultat"

Charlotte Kalla går miste om hundratusentals kronor för landslagsnobben.

105 000 kronor för VM-placeringar och 100 000 i gruppbonus för Sveriges världscupinsatser. Det hade varit ett fint tillskott för Charlotte Kalla – om det inte vore så att de delas ut av landslaget. Det landslag som hon valt att inte vara en del av.

Landslagsnobben innebär alltså att hon går miste om bonusarna.

– Bonusarna är en del av åkaravtalet och tillfaller de åkare som ingår i våra träningsgrupper. Och det vet Charlotte om, säger Johan Sares, längdchef, till Expressen.

Orsaken till att hon nobbar landslaget är att hon vill kunna träna med en egen tränare i stället för kollektivt med de blågula.

– Jag tror på en närvarande tränare, att det blir mycket bättre resultat om jag får träffa Magnus (Ingesson) kontinuerligt. Därför väljer jag att fortsätta köra en egen satsning, säger Kalla till tidningen.

Kalla säger att de uteblivna pengarna inte innebär att hon ångrar sig. Men hon är ändå kritisk till systemet. I det här fallet är Kalla redan en världsstjärna och har råd att stå utanför landslaget. Men om fallet vore tvärtom, om det varit någon som kommit underifrån och varit utanför landslaget av den anledningen, hade det drabbat åkaren hårdare menar hon.

– Det här känns som en bra fråga som kommer upp i och med att det inte bara är jag som presterar och står utanför landslagsgrupper, säger Kalla.

– Jag kan känna en besvikelse över det. Och inte bara för min egen del, utan också för vad det skulle innebära för andra som skulle komma och ha framgångar.

Läs också: Kallas nya besked: Inget Tour de Ski

Mer läsning

Annons