Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johaug inför förhöret i Cas: "Tror att jag kommer gå stärkt psykiskt ur det här"

Hon siktar på OS i Pyeongchang. På tisdag tas Therese Johaugs uppmärksammade dopingfall upp i idrottens skiljedomstol Cas.
– Jag tror att jag kommer gå stärkt psykiskt ur det här, säger Johaug till TT enligt SVT.

Annons

I oktober 2016 testades Norges skiddrottning Therese Johaug positivt för doping efter att ha använt en läppkräm. Johaug tilldömdes en 13 månader lång avstäning av Antidoping Norge, men det internationella skidförbundet (Fis) har överklagat domen till Cas och vill se ett hårdare straff. När den nu tas upp hoppas Johaug däremot på att helt frikännas från avstängningen.

– Det ska bli skönt att bli färdig, komma ned dit och ge sin förklaring. Det är på ett sätt det sista jag gör i den här saken, säger Johaug till TT enligt SVT.

– Jag tror att jag kommer att gå stärkt psykiskt ur det här.

Johaug har fått stor uppmärksamhet för fallet. Flera har varit kritiska men Johaug säger själv att hon har valt att fokusera på den positiva respons hon har fått.

– Jag får lyckönskningar både på gatan, på träning i Oslo och på träningsläger. Jag får brev och presenter hemskickade. Jag blir väldigt rörd när jag tänker på allt folk skickar till mig och skriver. Det säger något om det norska folket. Det är det som håller mig uppe. Det betyder vanvettigt mycket att jag har folk i ryggen, säger Johaug.

Läs mer: Marcus Hellner om Therese Johaug: "Förtjänar att straffas"

Läs också: Landslagschefen om Johaug: "Går rykten om att hon är i fruktansvärt bra form"

Mer läsning

Annons