Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Mora skidor förstärker både på senior- och juniorsidan: "Stor trupp med satsande åkare"

Som sporten tidigare berättat har landslagsmeriterade Axel Ekström bytt klubb från Garphyttan till IFK Mora, där han dessutom får sällskap av ytterligare två starka nyförvärv i Eric Rosjö och Eddie Edström. Men det stannar inte där för den hårdsatsande klubben – som dessutom knutit till sig flera framtidsnamn från Dalarna.

Annons
Kajsa Rapp byter klubb från Leksand till Mora.

I förra veckan berättade Axel Ekström, som inledde förra säsongen i landslaget men fick vintern förstörd av körtelfeber och nu tar nya tag, om sin flytt från Garphyttan till IFK Mora. Där får 23-åringen sällskap av ytterligare två toppnamn i Eric Rosjö och Eddie Edström.

20-årige Rosjö, som är yngst i trion, har åkt JVM två år i rad och gör sin första säsong som senior kommande vinter, då han kommer att tillhöra det svenska utvecklingslandslaget. Han är fostrad i Hallby i Småland men har de senaste åren gått på skidgymnasiet i Mora. Till hösten flyttar han till Falun och tar plats i Dala Sports Academys träningsgrupp.

Eddie Edström, 22 år, kommer från Sundsvall och Stockviks IF och och studerar i Östersund. Han åkte U-23-VM i vintras och var där 13:e man på skiathlon-loppet. Han var också tionde man på femmilen på SM.

– Vi ser det som en självklarhet att hjälpa och stötta åkare som vill satsa fullt ut. Axel och Eddie har nu passerat U23-åldern och står utanför landslagsverksamheten. Det här är två åkare, bland många andra, som vi tror och hoppas mycket på i framtiden, säger IFK Moras ordförande Tomas Bredberg i ett pressmeddelande.

För klubben har inte bara värvat åkare som är på gränsen till landslaget, utan även flera talanger som vill ta sig dit. Ytterligare åtta namn presenterades förra veckan, varav de flesta är från Dalarna.

Sofie Oskarsson fortsätter sin satsning i IFK Mora.

Två syskonpar byter klubb från SK Leksand till IFK Mora. Det handlar om Sofie Oskarsson och Samuel Oskarsson, där 20-åriga Sofie kliver in i senioråldern medan Samuel, 18, har ett par år kvar som junior, samt 17-årige Emil Rapp och och 16-åriga systern Kajsa Rapp.

Nya är också 18-åringarna Katrin Sjödén och Lina Andersson från Älvdalens SK, 18-årige William Karlsson från Källbottens IK i Ludvika samt Karin Pettersson, 18, från Boxholm-Ekeby i Östergötland.

– Vi har nu en stor trupp med satsande åkare på både senior- och juniorsidan. Totalt har vi nio åkare med i Svenska skidförbundets landslagstrupper inför kommande vinter, säger Tomas Bredberg.

– Vintern som var nådde vi våra mål med att ta medaljer på junior- och seniorsidan under SM-stafetterna. Både för damer och herrar. Inför kommande vinter har vi samma målsättning.

Mer läsning

Annons