Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre-Särnatävlingarna för unga och elit

Längdsäsongen tjuvstartade med tävlingarna i Bruksvallarna förra helgen och fortsätter nu med världscupen i Rukka. Den riktiga tävlingssäsongen drar samtidigt igång på Idre Fjäll med klassiska Idre-Särnatävlingarna med 1100 startande och alla hemmavarande elitåkare på plats.

Annons

– Vi har aldrig släppt ungdomsbiten. I helgen har vi över 400 startande ungdomar i säsongens första tävling, berättar Sven Larsson som är tävlingsledare.

Ungdomarna är ändå inte flest.

– Nej i senior och juniorklasserna har vi omkring 700 startande under två dagar. Tävlingen ingår ju i Intersport Cup som är tävlingsserien för de som inte åker världscupen, förklarar Sven.

I Idre handlar det om sprint på lördagen och 10 respektive 15 km fristil på söndagen.

– Vi ser ju att vi får hit så gott som alla etablerade elitåkare som är hemma, fortsätter Sven.

Blad de anmälda finns världscupsidsteppade moraåkaren Martin Johansson, men också landslagsåkare som Viktor Thorn, Ulricehamn och Stockviks Anders Svanebo på herrsidan, medan Maria Rydqvist, Älvdalen och Evelinea Settlin, Hudiksvall blir två av favoriterna på damsidan.

En intressant start gör också Juli Svan, som gör säsongspremiär och även tävlingspremiär för sin nya klubb Falun-Borlänge.

Mer läsning

Annons