Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Falk imponerade på hemmaplan – körde hem pallplatsen i stafetten

Sverige tog en imponerande tredjeplats i damernas stafett i Ulricehamn.
Hanna Falk spurtade på sista sträckan och slog amerikanskan Jessica Diggins efter en tät strid in i mål.
– Jag är nöjd att vi tog pallen, säger Falk till SVT.

Annons

Tredje plats för Sveriges stafettdamer med Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Charlotte Kalla och Sofia Henriksson.

Ida Ingemarsdotter gick ut som första svenska åkare i damernas världscupstafett över 4x5 kilometer i Ulricehamn.

Ida Ingemarsdotter i rygg på Ingvild Flugstad Östberg på första sträckan.

Ingemarsdotter inledde starkt, och hade som plan att hänga på Ingvild Flugstad Östberg, och låta henne dra innan hon skulle lämna över till stafettdebutanten Sofia Henriksson. Vid växlingen var Sverige 0,4 sekunder efter Norge, men efter att norskan Heidi Weng dragit ifrån tappade Sverige i toppen.

– Det var nervöst och jag ville försvara det läge som Ida gett mig. Weng var ruggigt stark uppför. Jag är nöjd med min stafettdebut och att det inte blev så långt avstånd, säger Henriksson, till SVT.

Folkfesten i Ulricehamn imponerade på alla åkare från alla nationer, som bars fram av publiken.

När Charlotte Kalla sedan klev ut på tredje sträckan lyckades hon inte ta in mer än två sekunder på Jacobsen, och Sverige växlade slutligen 15 sekunder efter Norge inför sista sträckan där Marit Björgen gick ut i ledning.

– Det var ett intressant läge och jag försökte köra på de partierna som gynnade mig, säger Kalla till SVT.

Marit Björgen vinner damstafetten åt Norge., medan Hanna Falk tvoingades ge sig på upploppet för Tysklands Sandra Ringwald.

Björgen höll starkt och gick i ledning under hela sträckan, men hemmaåkaren Hanna Falk imponerade stort med ett ryck redan 1,5 kilometer före målet.

Dessvärre kunde tyskan Ringwald spurta förbi på upploppet, men Falk lyckades hålla undan amerikanskan Jessica Diggins och därmed ta hem tredjeplatsen.

– Det var en rolig upplevelse i dag igen och jag försökte hålla mig cool i början. Jag var osäker på om jag skulle vänta till spurten eller köra innan. Jag testade att köra på och ville prova och var peppad av publiken och var kanske lite väl ivrig. Jag är nöjd att vi tog pallen ändå, säger Falk till SVT Sport

Mer läsning

Annons