Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Byström fjärde bästa svensk i premiären – men inte uttagen till Ruka

När världscupen arrangerar stakrace eller klassiska tävlingar på plattare banor. Först då är formstarke Fredrik Byström, Orsa SK, redo att ställa upp, om nu erbjudandet skulle komma förstås.

Annons

Orsa skidklubbs Fredrik Byström stakade alla 15 kilometer i premiärtävlingen som gick i Bruksvallarna i helgen. Hans lopp räckte till en fjärdeplacering bland svenskarna och han slog bland annat Simon Andersson, Daniel Richardsson och Calle Halvfarsson.

– Jag har känt mig stark och det har gått bra att träna i sommar. Håller man kontinuitet på träningen så kommer väl resultaten, säger Fredrik Byström under ett träningspass i Orsa grönklitt.

Fredrik byström stakade hela banan i Bruksvallarna.

Angående uttagningarna till helgens världscuptävlingar i Ruka berättar Byström att landslaget hört av sig.

– Jag pratade med Rickard (Grip) i går. Det är jättebra att han hör av sig och visar att de ser att man åker bra. Men min plan är att åka Ski classics och det drar i gång på söndag, säger Byström.

Han berättar vidare att han inte är intresserad av att delta i världscupen i nuläget.

– Om det är staktävling kan jag tänka mig att vara med annars har jag inget där att göra. Det ska vara stakning eller stakbana, men de kommer inte att lägga några klassiska lopp i världscupen där det är platta banor. Men om det blir stakning i i framtiden i världscupen kan jag tänka mig att vara med, avslutar Fredrik Byström.

Mer läsning