Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endast sekunder från seger i Vasaloppet – nu klar för Team Tynell: "Extra roligt att han är dalkarl"

Jens Eriksson från Dala-Floda får kommande säsong nya lagkamrater.
I dag meddelades att han i vinter kommer att köra för Team Tynell.
– Det känns lite som att komma hem, säger långloppsåkaren i ett pressmeddelande.

Annons

Jens Eriksson.

Team Tynell, som gör en storsatsning mot långloppscupen och Vasaloppet består av Rikard Tynell samt Laila Kveli. I vinter får de dessutom ytterligare en teammedlem.

För Plus-kunder: Jens Eriksson åtta och bäste dalaåkare – "Skönt att jag är tillbaka och är med där framme"

Dala-Floda-åkaren Jens Eriksson presenterades i dag i ett pressmeddelade.

– Det ska bli oerhört roligt att få tävla för Team Tynell och det känns lite som att komma hem. Jag har känt Daniel och Rikard sedan länge och vet att de är bra grabbar både i och utanför spåret. Laila och jag har tidigare tävlat i samma team och det ska blir kul att återigen få bli teamkamrater, säger Eriksson i pressmeddelandet.

LÄS MER: Eriksson tvåa i kinesiska Vasaloppet: "Det är fantastiskt"

Den gångna säsongen tävlade förre landslagsåkaren Eriksson för norska Team Santander. Han största framgångar var en andra plats i det kinesiska vasaloppet och en åttonde plats i Vasaloppet – endast tre sekunder från segern. 1 juni blir han officiellt en medlem av Team Tynell.

– Det känns både roligt och otroligt spännande att få med Jens i teamet. Han har en grym kapacitet och har flera års erfarenhet inom långlopp med fina framskjutna placeringar. Förutom det har han också en personlighet som passar in teamet. Att han är dalkarl och uppvuxen i dalaskogarna är ju såklart extra roligt, säger teamchefen Daniel Tynell.

Mer läsning

Annons