Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Jönsson femma när starke Pellegrino vann sprinten i Dresden

Ett gäng svenskar tog sig till kvartsfinale, men bara Jönsson tog sig både till semifinal och till slut final. I finalen fick han till slut se sig besegrad av den italienske sprintspecialisten Federico Pellegrino.

Annons
Emil Jönsson tog sig in på en femteplats i finalen. Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Till herrarnas kvartsfinaler i sprint tävlade hela fyra svenskar, där svenskar startade i alla heat utom det fjärde.

Teodor Peterson stötte på hård patrull i sitt heat redan i den första kvarten, när giganten Kläbo tävlade, och vann, överlägset. För övriga deltagandes del innebar det ett heat som gick superfort, men ännu fortare gick det i det andra heatet och Teodor Petersons tid räckte inte till att ta sig vidare till semifinal.

Inte heller Emil Johansson, som tävlade i heat två, tog sig till semifinal, då han fick se sig besegrad av bland andra sprintspecialisten Federico Pellegrino.

– Det är för dåligt att jag inte orkar hänga på när det är så pass platt som det är, sa en besviken Emil Johansson till SVT efter loppet.

Bättre såg det dock ut för Emil Jönsson, som länge låg i ledning i sitt semifinalheat, och till slut gick i mål på en andraplats och tog sig vidare till semifinal.

Från kvartsfinalen tog sig bara Emil Jönsson vidare, då Karl-Johan Dyvik blev sist i det sista kvartsfinal-heatet. I fyra av fem kvartsfinaler var det norskt i topp, där Jönsson fick möta tre av dem i semifinalen.

Trots norsk attack och hårt motstånd i semifinalen, lyckades Emil Jönsson ta sig först i mål och därmed till final.

I finalen blev det tuffare, där sprintspecialisterna Kläbo och Pellegrino båda slogs i finalen. Emil Jönsson visade dock att han var på hugget, men hade ingenting att sätta emot varken Federico Pellegrino eller Johannes Hösflot Kläbo, där Pellegrino besegrade Kläbo som för första gången under säsongen fick se sig besegrad.

Emil Jönsson däremot fick nöja sig med en femteplats för dagen.

För Plus-kunder: Läkaren om Halfvarssons diagnos inför OS: "Inte alls ovanligt att elitidrottare har magproblem"

För Plus-kunder: Detaljen som gav fyra VM-medaljer – nu kopierar Kalla segerreceptet

Mer läsning

Annons