Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tunga beskedet – han ersätter Northugs bror i OS-satsningen: "Tidernas chans"

För en vecka sedan meddelade Petter Northugs viktigaste träningspartner, brorsan Tomas, att han lägger längdskidorna på hyllan.
Nu har Petter hittat en ersättare till sin OS-satsning: Den välmeriterade norrmannen Chris Jespersen.
– Chris är otroligt stark på träning, han har en väldigt hög toppnivå, säger Northug till tvsporten.no, enligt Expressen.

Annons

Chris Jespersen är Petter Northugs nye sparringpartner.

Förra veckan förlorade Petter Northug sin viktigaste träningspartner, när hans lillebror Tomas, 27, berättade att han avslutar sin elitsatsning på längdskidor.

Petter själv sa att det var "kris", då han har en oerhört viktigt träningsperiod framför sig, där OS i Sydkorea i februari är det stora målet.

En vecka senare har nu den norske skidstjärnan hittat en ny träningspartner: Chris Jespersen. Den välmeriterade norrmannen ersätter nu Tomas och går in i Petter Northugs träningsteam, för att samtidigt göra en egen OS-satsning.

– Jag har egentligen haft lust att vara med Petters lag i flera år, men jag har inte tagit kontakt. Jag tänkte att det inte var någon vits så länge Tomas var med, säger 33-årige Chris Jespersen till Aftenposten.

Jespersens ingick i det norska landslaget till både OS i Sotji och VM i Falun och på meritlistan finns bland annat en andraplats i Tour de ski 2014. Nu återstår att se hur långt Jespersen kan ta sig genom att träna tillsammans Petter Northug.

Målet? En biljett till Pyeongchang.

– Det är det jag drömmer om. Nu har jag fått tidernas chans. Ingenting skulle vara bättre än om vi både står på startlinjen i OS för att kämpa om medaljerna, säger Chris Jespersen.

Mer läsning

Annons